Национален пленер „Традиция, екология, творчество“

Уважаеми директори, учители, родители и ученици,

XXII Национален пленер по изобразително изкуство „Традиция, екология, творчество“ ще се проведе в периода 9 – 12 май 2023 г.


Важно: Уважаеми участници в І етап – Конкурс за рисунка за всички възрастови групи на XХII Национален пленер, сформираната комисия ще разгледа и класира Вашите картини в срок до 15.04.2023 г.

Всички Вие ще бъдете уведомени по имейл за резултатите от класирането в срок до 26.04.2023 г.Статут на ХХII Национален пленер по изобразително изкуство „Традиция, екология, творчество“ – вижте тук…


Заявка за участие в ХХII Национален пленер по изобразително изкуство „Традиция, екология, творчество“ – вижте тук…


Организатори на Националния пленер  „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО”, включен в  Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН, са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – гр. Пловдив и  СУ „Св. св. Кирил и  Методий”.

По традиция се провежда всяка година, като събира участници от цяла България, които да усетят духа на град Пловдив, който освен с впечатляващата си история и архитектура, е известен и с едни от много добрите български художници – Златю Бояджиев,  Георги Божилов – Слона и др.

В пленера традиционно участват ученици, които имат дарби и умения в областта на изобразителното изкуство. Националният пленер дава възможност на младите художници да изявят таланта си, да осъществят творчески и лични контакти, да се запознаят с традициите на българската култура

Пленерът е разделен на два кръга: първият е конкурс за рисунка с изпратени творби на деца от цяла България, а вторият кръг е самият пленер с по-големите творци.