100 учебни дни!

Други

100 учебни дни!

Макар и в нетрадиционна обстановка днес първокласниците на СУ „Свети свети Кирил и Методий“ показаха колко много са научили за първите 100 дни, прекарани в училище. 

Съобразено с епидемиологичната обстановка празникът беше представен пред тесен кръг от публика – ученици и учители, но родителите можеха да наблюдават виртуално тържеството, включвайки се чрез видео връзка в определени събития, предвидени в сценария. Празникът ще продължи до края на учебния ден с разнообразни дейности, игри и забави.

През годините празникът “100 учебни дни” се превърна в традиция за училището и тази година се организира за 21-и път.  За трета година в честването се включат и учениците от иновативната Монтесори паралелката ‘‘Помогни ми да се справя сам”.

Цялото училище е украсено с прекрасните и оригинални проекти, които първокласниците са създали с помощта на своите родители. Без да са ограничени в тема, всички ученици според интересите си са създали уникални творби, които ще бъдат изложени във фоайето на училището до края на месец март. Учениците ни доказаха, че учат в екоучилище, като разгърнаха фантазията си и включиха различни предмети от ежедневието  ни и от природата около нас в своите проекти.

Официалното начало на тържеството беше в 08:30 ч., когато в централното фоайе на училищната сграда учениците от Монтесори I а клас представиха пиеса, посветена на магията на цветовете, и изпълниха няколко песни заедно. Техните връстници от I б клас пък  представиха интерпретация на приказката “Мързеливата Богданка”. Облечени в народни носии, те показаха и какво са научили в часовете по хореография.

И двете паралелки заслужено бяха наградени от госпожа Таня Николова, директор на училището, с настолни игри и книги с приказки, за да се забавляват и да не усещат тежест в учебния ден.

Меню