Карантинирана паралелка

Карантинирана паралелка

Уважаеми родители, 

В VI а клас има случай на ученик с положителен тест за COVID-19 и по предписание на РЗИ паралелката трябва да бъде карантинирана за срок от 10 дни, считано от последния ден, в който ученикът е бил контактен с останалите си съученици. 

Карантинирането на учениците от VI а клас като контактни лица е за периода 13.10.2021 г. – 22.10.2021 г.

През следващата седмица учениците ще се обучават от разстояние в електронна среда, като използват виртуалните класни стаи за съответния учебен предмет. 

Учебните часове ще са с продължителност 30 минути и ще са според следния дневен режим: 

Qytm66MGOiiZ8EcCnJM664UunTGZW9eVOu2GNpn5iyf5YYInjI6b27w4h9CccIsLQwJ3qjorLyMeE-3_3fletbYJCyngwAfaNBRrmAiDghfC14Jei_i58u3Nu9OMA6FXqUOm4A6v=s0

В графика са предвидени по-големи почивки между учебните часове, съобразявайки се с възрастовите особености на учениците, за да се предотврати претоварване на зрението от продължителния престой пред електронно устройство и да се даде възможност при необходимост за индивидуални разговори между преподавателя и ученика след учебния час.

Присъственият учебен процес ще се възстанови на 25.10.2021 година, (понеделник), при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Не забравяйте да осигурите маски (както и резервни такива) за своите деца.

Действията за карантинирането се съгласуват изцяло с РЗИ – Пловдив и дежурния епидемиолог. Съгласно техните предписания родителите трябва да наблюдават своите деца за поява на клинични симптоми и признаци за COVID-19 и навременно да уведомят личния лекар на ученика, ако забележат симптоматика.

 Моля, обърнете внимание – само учениците са под карантина, не и родителите! Към РЗИ – Пловдив са подадени списъци на всички ученици с актуален адрес и телефон на родител.

Убедени сме, че заедно, с грижа, подкрепа и разбиране към учениците, ще се справим с тази трудна ситуация.

При необходимост не се колебайте да се свържете с нас на тел. 032/644 119.

Милена Симеонова

заместник-директор прогимназиален етап

Меню