50 години СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Пловдив!

Други

50 години СУ „Свети свети Кирил и Методий“ –…

На 11 май 2022 г. бе кулминацията от събития, с които Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ – Пловдив отбеляза своя 50-годишен юбилей. Всички гости имаха възможността да се насладят на истински „Миг безвремие“ – тържествен концерт-спектакъл, който е резултат от съвместната работа и усилия на директора, преподаватели и ученици от двете професии в училище.

Спектакълът представи пъстрата палитра от етноси, които съжителстват в Пловдив. Редом с българските танци на сцената зрителите видяха гръцки, арменски, турски, еврейски танци. Ромите също са представени, както и една от атракциите от близкото минало – танцуващата мечка. Всичко това е съпоставено с модерните танци, които днес се явяват контрапункт на всичко традиционно.

С красиви костюми, ефектно осветление, декори и мултимедия зрителите се пренасяха ту в забързаното ежедневие, ту в миналото.

В залата бе представен и филмът „Историята на едно училище“, който представя живота на СУ „Свети свети Кирил и Методий“ от създаването му до днес.

Меню