Инициатива, свързана с безопасно движение по пътищата

Други

Инициатива, свързана с безопасно движение по пътищата

За трета поредна година СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Пловдив взе участие в кампанията на ROADPOL  – Дни на безопасност и „0“ загинали на пътя.

 Инициативата, с която училището се включи тази учебна година, беше  демонстрация на изградената площадка по БДП  в училищния двор с ученици от I  клас под формата на ролева игра “Светофар”.  Първокласниците се запознаха с основните правила и алгоритми за безопасно преминаване през пешеходна пътека и с основните сигнализации на светофара.  

СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Пловдив е регистрирано в официалната страница на ROADPOL Safety days и с това подкрепя разпространението на кампанията за безопасно движение по пътищата.

Кампанията ROADPOL съвпада с провеждането на Европейската седмица на мобилността и в Час на класа всички ученици от I до XII клас бяха запознати с предварително подготвената презентация, посветена на Европейската седмица на мобилността. Обсъдиха поставената им задача да определят видовете екотранспорт по повод 22-ри септември, обявен за  Ден без автомобили от Европейската комисия.

Меню