Откриване на новата учебна година

Други

Откриване на новата учебна година

С тържествена церемония СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив откри новата учебна 2022/2023 година. Учениците не скриха своите емоции, като най-развълнувани по традиция бяха първокласниците, петокласниците и учениците в VIII клас.

Пожелания към всички отправи директорът -жа Таня Николова, която представи посланията по случай 50-годишнината на училището, отпразнувана през месец май:

„Повярвай в себе си!

Мечтай, дерзай, разпери крила!

Учи се на доброта!

Помогни да променим света!

Всичко зависи от теб!

Ако гледаме в една посока,

ако си подаваме ръка,

ако държим главата си високо,

то можем да спасим света!“

Най-малките ученици, които пристъпиха с вълнение за пръв път училищния праг, получиха ключа на знанието от своите батковци и каки, както и съвети от тях да учат мотивирано, за да преследват мечтите си и да успеят.

Изненада за всички беше специалният поздрав от учителския хор на училището – преподавателите поздравиха с микс от български песни ученици, родители и гости на тържеството, като потвърждение на мотото на училището, че изкуството ни обединява и заедно можем повече.

На тържеството г-жа Николова получи плакет за официалното признание на училището от Google. Световният гигант през 2021 г. включи СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив в списъка си на Референтните училища като потвърждение, че училището отговаря на високите стандарти за смислена употреба на дигитални продукти в образователния процес.

Желаем на всички здрава и успешна нова учебна година! На добър час!

Меню