Запалване на коледната елха

Други

Запалване на коледната елха

В СУ “Свети свети Кирил и Методий” днес тържествено бяха запалени коледните светлини на училищната елха. Събитието е традиционно за училището и всяка година събира малки и големи ученици, които да усетят духа на предстоящите коледни празници и да се заредят с усмивки, надежда и добро настроение. 

За това допринесе и подготвената програма – вокална формация “ Присъствие” към училището зареди публиката с коледни песни, а гимназистите от ансамбъл “Марица” поздравиха гостите с “Криво хоро”.

“Със запалването на коледните светлини СУ “Свети свети Кирил и Методий” постави началото на месеца на добротата”, сподели г-жа Таня Николова, директор на училището. Тя представи и част от богатата училищна програма за месец декември. 

Сред събитията, които се открояват, са коледният базар – започващата на 12.12.2022 г. благотворителна инициатива на Ученическия съвет под надслов “Коледата е възможна – да помогна на съученика до мен”, както и коледният концерт на учениците от начален и от прогимназиален етап, който ще се проведе на 20.12.2022 г. с любезното домакинство на г-н Димитър Колев, кмет на район “Западен”, както и на администрацията на кметството.

Самият господин Колев днес беше официален гост и заедно с госпожа Николова запалиха светлините на коледната елха в СУ “Свети свети Кирил и Методий”.

Кметът на района получи специална покана и за другите планирани събития през месеца – арт работилница, в която учители и родители ще творят рамо до рамо, за да създават красиви изделия за коледния базар. 

Кулминацията на тържествата ще е големият коледен концерт на учениците от професия “Танцьор”, специалност “Български танци”, и ансамбъл “Марица”, който ще се проведе в зала “С.И.Л.А.” на 22.12.2022 г. от 18:00 часа.

Меню