Победител в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Други

Победител в Националното състезание по правопис на английски език…

Дмитро Любченко от III клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Пловдив е училищният шампион в състезанието Spelling Bee JUNIOR 2023!

На 28.02.2023 г. в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Пловдив се проведе училищният кръг на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният шампион – Дмитро Любченко, спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата green и победи Ивелин  Тодоров от III а клас, който остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 26 март, 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи Spelling Bee JUNIOR шампионът на България.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще ги направи по-здрави и ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение. Всяка седмица от м. февруари до м. април участниците в състезанията получават по едно предизвикателство. Някои от задачите са да правят по 10000 крачки всеки ден, да организират спортен турнир за деца и родители, да запишат видеа, в които учениците споделят любимите си спортни активности. За най-активните, разбира се, ще има награди!

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. DHL са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.
Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Меню